Mąka ziemniaczana – historia, właściwości, skład i zastosowanie
Mąka ziemniaczana to przede wszystkim skrobia o ważnym znaczeniu spożywczym. [...]
Joanna Jakubiuk – ziemniaki na 7. Targach Książki Kulinarnej
Joanna Jakubiuk, członek Komisji Promocji Żywności i Zdrowego Żywienia Polskiej [...]
High-tech w nowoczesnej uprawie ziemniaka
Podczas XVII Dni Ziemniaka w Żelaznej zorganizowanego przez Wyższą Szkołę [...]
Zagrożenie kryzysem wodnym narasta
Zagrożenie kryzysem wodnym narasta z każdym rokiem. Naukowcy oszacowali średnią [...]
Ministerstwo Rolnictwa chce rozprawić się z bakteriozą pierścieniową ziemniaka
W ciągu ostatnich 15 lat udało się znacząco ograniczyć występowanie [...]
IERiGŻ: Nie będzie niedoborów ziemniaków, jak w sezonie 2018/19
Z raportu IERiGŻ wynika, że obecne warunki sugerują, że nie [...]