Joanna Jakubiuk – ziemniaki na 7. Targach Książki Kulinarnej

Joanna Jakubiuk, członek Komisji Promocji Żywności i Zdrowego Żywienia Polskiej Federacji Ziemniaka, wzięła czyny udział w 7. Targach Książki Kulinarnej.

Zarażenie podróżami to przypadłość postępująca i nieuleczalna. Wiele lat temu zapadła na nią Marta Gessler, organizatorka Targów Książki Kulinarnej. Z tego powodu tegoroczne Targi przebiegły pod hasłem przewodnim Podróżu-JEMY. 7. edycja wydarzenia odbyła się w weekend 19-21 lipca w Centrum Sztuki Współczesnej Zamek Ujazdowski w Warszawie.

Targi Książki Kulinarnej to święto nie tylko miłośników książek kucharskich. To także okazja, by w gronie czołowych postaci polskiej gastronomii wymienić się doświadczeniami i inspiracjami.

Ziemniak musiał przebyć bardzo długą drogą, która zajęła mu 300 lat, by przestać być uznawanym za jedzenie trujące, barbarzyńskie i diabelskie. Wspomnianego ziemniaka na warsztat weźmie Joanna Jakubiuk – podczas Targów odmieniła go przez wszystkie przypadki.

Źródło

2019-07-19T12:30:56+02:0024.07.2019|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda