Ziemniaczanym szlakiem przez Peru i kraje Europy

Zanim ziemniak zdobył nasze podniebienia, przebył bardzo długą drogę z Ameryki Południowej. Za jego ojczyznę uznawane jest malownicze Peru, skąd wyruszył do Europy, gdzie po dziś dzień trwa jego kariera kulinarna.

Rozkoszować się nim można w regionalnych daniach słonecznej Portugalii, w menu włoskich klimatycznych restauracyjek czy we Francji, uznawanej za kraj zakochanych i artystów. W  kulinarną podróż ziemniaczanym szlakiem przez Peru, Portugalię, Włochy aż do Francji, zabiorą nas uznani kucharze – Marcin Budynek i Andrzej Polan. W ramach kampanii „Ziemniaki czy kartofle? Wybierz, smakuj i jedz”, mistrzowie kuchni prezentują przepisy inspirowane narodowymi potrawami tych krajów.

Szczegóły i przepisy w artykule

2020-10-29T13:29:07+01:0023.11.2020|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda