zaproszenie: transmisja online Międzynarodowy Rok Owoców i Warzyw 2021

Czy nasz sposób odżywiania wzmacnia naszą odporność? – prezentacja wyników badań i komentarz ekspertów

Międzynarodowy Rok Owoców i Warzyw 2021.
Transmisja na żywo we wtorek 29 grudnia 2020, godz. 10:30-11:30 na stronie: https://transmisje.videopr.pl/kantar

Agenda:

  • Czy nasz sposób odżywiania wzmacnia naszą odporność? – wyniki najnowszego sondażu Kantar
  • Jedzenie na dobre myślenie – co jeść by usprawnić pracę mózgu i efektywniej się uczyć? Rekomendacje dla studentów, uczniów i majowych maturzystów – Monika Stromkie Złomaniec, dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku
  • Które warzywa i owoce jemy w kwietniu? – wyniki monitoring konsumpcji Kantar
  • Wczoraj na talerzu – omówienie wskaźników konsumpcji
Wyniki skomentują przedstawiciele sektora. Spotkanie będzie okazją by omówić kalendarz wydarzeń promujących konsumpcję w Międzynarodowym Roku Owoców i Warzyw.
Zaprasza Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw i KANTAR.

#PołowaSukcesu #PołowaTegoCoJemy
#FruitsVegYear #IYFV2021 #PolandTastesGood
#NBKWiO #KANTAR #PolskaSmakuje #WczorajnaTalerzu

„Wczoraj na talerzu” jest to syntetyczny wskaźnik obrazujący sposób odżywiania się badanych. Badany od 2019 roku w ramach „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”. Dzięki niemu wiemy, że już co szósty Polak (15%) je warzyw i owoców tyle ile zalecają lekarze i dietetycy. Połowę, w każdym posiłku.

Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM – promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora”. Projekt realizowany we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.

Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.

 

 

2021-04-20T14:21:10+02:0020.04.2021|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda