Czy nasz sposób odżywiania wzmacnia naszą odporność? – prezentacja wyników badań i komentarz ekspertów
Międzynarodowy Rok Owoców i Warzyw 2021.
Transmisja na żywo we wtorek 29 grudnia 2020, godz. 10:30-11:30 na stronie: https://transmisje.videopr.pl/kantar
Agenda:
-
Czy nasz sposób odżywiania wzmacnia naszą odporność? – wyniki najnowszego sondażu Kantar
-
Jedzenie na dobre myślenie – co jeść by usprawnić pracę mózgu i efektywniej się uczyć? Rekomendacje dla studentów, uczniów i majowych maturzystów – Monika Stromkie Złomaniec, dietetyk kliniczny, Z kaloriami na pieńku
-
Które warzywa i owoce jemy w kwietniu? – wyniki monitoring konsumpcji Kantar
-
Wczoraj na talerzu – omówienie wskaźników konsumpcji
Wyniki skomentują przedstawiciele sektora. Spotkanie będzie okazją by omówić kalendarz wydarzeń promujących konsumpcję w Międzynarodowym Roku Owoców i Warzyw.
Zaprasza Krajowy Związek Grup Producentów Owoców i Warzyw i KANTAR.
#PołowaSukcesu #PołowaTegoCoJemy
#FruitsVegYear #IYFV2021 #PolandTastesGood
#NBKWiO #KANTAR #PolskaSmakuje #WczorajnaTalerzu
„Wczoraj na talerzu” jest to syntetyczny wskaźnik obrazujący sposób odżywiania się badanych. Badany od 2019 roku w ramach „Narodowych badań konsumpcji warzyw i owoców”. Dzięki niemu wiemy, że już co szósty Polak (15%) je warzyw i owoców tyle ile zalecają lekarze i dietetycy. Połowę, w każdym posiłku.
Badania realizowane są przez Kantar dla Krajowego Związku Grup Producentów Owoców i Warzyw w ramach projektu „CORE TEAM – promocja konsumpcji owoców i warzyw i forum współpracy sektora”. Projekt realizowany we współpracy z agencją INSPIRE smarter branding.
Zadanie finansowane ze środków Funduszu Promocji Owoców i Warzyw.