Sekrety ziemniaków – co kryje się tuż pod skórką?

Ziemniaki, uważane przez wielu za tuczące, są źródłem cennych witamin i składników odżywczych, m.in. witaminy C, potasu czy błonnika, a dzięki zawartości wysokiej jakości białka mogą pomóc bilansować codzienną dietę. Kartofle bogate są również w węglowodany, które pozwalają odbudować rezerwy energii, a także – co ciekawe – korzystnie wpływają na nasze samopoczucie. Jakie inne sekrety znajdują się tuż pod skórką naszych rodzimych kartofli? Jak je przygotować,
by zachować ich cenne mikroelementy? Jak z pomocą ziemniaków zatroszczyć się o urodę?
Na te pytania odpowiada Aneta Łańcuchowska, ekspert kampanii „Ziemniaki czy kartofle? Wybierz, smakuj i jedz”.

Szczegóły

2019-09-03T12:47:31+00:0011.09.2019|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda