Podczas kwarantanny warto jeść ziemniaki. Są źródłem cennej witaminy wpływającej na odporność.
Ziemniaki to warzywo, które uwielbia cały świat. Co ciekawe, jest ono uważane, przez każdy z narodów za produkt regionalny. Na jego bazie możemy przygotować mnóstwo potraw. Szczególnie teraz, gdy spędzamy tyle czasu w domu, warto jeść go jeszcze więcej. To niepozorne warzywo jest źródłem ogromnych pokładów witaminy C.
Ziemniaki zadbają o naszą odporność, bo mają w sobie mnóstwo witaminy C, więcej niż jabłka czy cytryny. Oprócz tego są źródłem niczym niezastąpionych mikroelementów.
Teraz gdy z powodu kwarantanny spędzamy mnóstwo czasu w domu, możemy skupić się na gotowaniu. Ziemniak, to najlepsze warzywo, które możemy sobie teraz zaserwować. Jego najsłynniejsza postać, czyli smażone w głębokim oleju frytki odbierają mu skojarzenia ze zdrowiem i niską kalorycznością. Tymczasem to bardzo dietetyczne warzywo, które ma mniej kalorii niż makron czy kasza.
W ziemniaku – warzywie całego świata, znajdziemy między innymi: mnóstwo potasu, który obniża ciśnienie krwi, magnezu i błonnik.To warzywo jest lekkostrawne i bardzo niskokaloryczne.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności
Zgoda