W niedzielę (25.06) zorganizowaliśmy podczas imprezy Dzień Otwartych Drzwi w Lubelskim Ośrodku Doradztwa Rolniczego w Końskowoli pierwszy w tym roku pokaz kulinarny w ramach festiwalu Młody Polski Ziemniak.
Pokaz sfinansowano z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw administrowanego przez Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa.
Kulinarną ucztę poprowadził Jarosław Uściński, prezes Ogólnopolskiego Stowarzyszenie Szefów Kuchni I Cukierni, który przygotował gotowane i podsmażane na rzepakowym oleju młode ziemniaczki, skwarki z dobrej kiełbaski, szczypior, dressing jogurtowo śmietanowy i curry. Była też sałatka z ziemniaków z wędzonym łososiem oraz zupa krem z ziemniaków.
Zobacz relację na Instagramie
Obserwuj profil PotatoPanel aby być na bieżąco https://www.instagram.com/potatopanel/