Paszportyzacja polskiej żywności na przykładzie polskiego ziemniaka

Opracowywany wspólnie przez NASK PIB, Łukasiewicz PIT oraz zaakceptowany przez organizacje branżowe rynku ziemniaka i KOWR zakres informacji, które będą gromadzone w bazie danych dotyczących rynku ziemniaka, jako podstawowe zadanie będzie miał umożliwienie konsumentowi sprawdzenia miejsca produkcji ziemniaków oraz czy jest produktem ekologicznym. Zebranie takiej wiedzy umożliwi zwiększenie spożycia ziemniaków. Z ostatnio publikowanych danych wynika, że ponad 59 % Polaków chętniej kupuje warzywa i owoce produkcji krajowej w tym w szczególności lokalnych producentów.
Zapoznaj się z projektem sfinansowanym z Funduszu Promocji Owoców i Warzyw i wejdź na stronę:

https://potatopoland.com/paszportyzacja-zywnosci/

2023-09-26T18:31:41+02:0026.09.2023|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda