Od pola do stołu w uprawie ziemniaka: Czas na wykopki!

Od pola do stołu w uprawie ziemniaka: Czas na wykopki!

W kolejnym odcinku z cyklu ,,Od pola do stołu w uprawie ziemniaka” relacjonujemy wykopki ziemniaka jadalnego z gospodarstwa Agnieszki Tołłoczko, członka Polskiej Federacji Ziemniaka, w Szkotowie k. Nidzicy.

Agnieszka Tołłoczko, rolniczka prowadząca gospodarstwo o powierzchni ok. 1000 ha w Szkotowie niedaleko Nidzicy, uprawą ziemniaka zajmuje się od stosunkowo niedawna. Przejmując gospodarstwo po ojcu szukała takiej rośliny uprawnej, która nie tylko doskonale poradzi sobie na piaszczystych glebach V i VI klasy, ale i przyniesie odpowiednie korzyści ekonomiczne. Padło właśnie na uprawę ziemniaków jadalnych. Jak w tył roku wypadł sezon ziemniaczany? Odpowiedź w poniższym filmie!

www.farmer.pl/od-pola-do-stolu-w-uprawie-ziemniaka-czas-na-wykopki

 

2021-09-20T08:43:48+02:0004.10.2021|
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie oraz akceptujesz postanowienia polityki prywatności Zgoda