Organizatorzy Kongresu Europatat 2023, Polska Federacja Ziemniaka i Europatat mają przyjemność ogłosić, że Grzegorz Łapanowski, ekspert kulinarny, dziennikarz kulinarny i szef kuchni kreatywnej wystąpi 6 czerwca podczas publicznej sesji dorocznej imprezy Europatat w Gdańsku (Polska). Zapraszamy!
Zarejestruj się już dziś i nie przegap okazji, aby wziąć udział w corocznym zgromadzeniu europejskiej społeczności ziemniaka!
Rejestracja na stronie: https://potatopoland.com/europatat-congress-2023/
lub https://europatatcongress.eu/registration/
Renomowany juror programu Top Chef, Grzegorz Łapanowski, wygłosi energetyzującą i inspirującą prelekcję na temat tego, jak nawiązać kontakt z europejskimi konsumentami i jak zmienić wizerunek tradycyjnego produktu na nowoczesny i atrakcyjny. Grzegorz Łapanowski to nie tylko kulinarny ekspert, dziennikarz kulinarny i kreatywny szef kuchni; jest także aktywistą żywnościowym i założycielem Fundacji Szkoła na Widelcu, organizacji pozarządowej zajmującej się promocją zdrowej żywności w szkołach i przedszkolach. Ponadto jest założycielem marki Old Friends Kimchi – jednej z pierwszych na polskim rynku firm produkujących rzemieślnicze kimchi.
O Kongresie:
Pierwsza polska edycja Kongresu Europatat odbędzie się 5 i 6 czerwca w Radisson Hotel & Suites w pięknym Gdańsku. Konferencja publiczna, która odbędzie się 6 czerwca i będzie moderowana przez Łukasza Grassa, byłego dziennikarza radiowego i telewizyjnego, obejmie również dyskusję panelową pt. „Zmieniający się krajobraz geopolityczny i przyszłość handlu ziemniakami” z wybitnymi prelegentami, takimi jak Antonina Skliarenko, Prezes Wspólnoty Producentów i Klientów Roślin Strączkowych Ukrainy, Geoffroy d’Evry, Prezes NEPG (North European Potatoes Growers – Północnoeuropejscy plantatorzy ziemniaków) i UNPT (Union Nationale des Producteurs de Pommes de Terre), Jörg Renatus, Dyrektor zarządzający Europlant International, oraz Jarosław Wańkowicz, Dyrektorem ds. Łańcucha Dostaw w Farm Frites Poland SA.