Makaron i ziemniaki – jeść, czy nie jeść?
Według obiegowej opinii od makaronu i ziemniaków tyjemy. Czy aby [...]
KOWR: Budujemy prototyp „paszportu” dla żywności
Krajowy Ośrodek Wsparcia Rolnictwa i GovTech Polska zorganizowali warsztat PROTOTYPOWANIE [...]
Jak ograniczyć ślad węglowy i wodny żywności? Jedzmy dobrze!
Stajemy się coraz bardziej świadomi tego, że wybory żywieniowe, których [...]
5 nowych odmian ziemniaka w Krajowym Rejestrze
Podczas ostatniego posiedzenia Komisji ds. rejestracji odmian ziemniaka pozytywnie zaopiniowano [...]
Jakie dotacje będą mogli dostać polscy rolnicy w nowej WPR?
Zmiany w dopłatach bezpośrednich, dotacje da młodych rolników i dla [...]
Akademia Żywienia Roślin: Bor
Bor odgrywa istotną rolę w uprawie buraka cukrowego, rzepaku, słonecznika, [...]